Ahad lps abg blk dr pasar tani membeli ikan patin...sib baik la ada sikit lg tempoyak lam peti tu...
smlm sempat la masak...kang kempunan lak dia....aku pas bersalin ni rasa kurang selera nk mkn ikan ni...
abg ckp sedap mcm kt kedai makan kt Temerloh...cehhh kononn..
kot nk suh aku masak lg la tu....
bahan-bahan
ikan patin
tempoyak
cili padi
kunyit hidup
daun kesum
timun
air
garam
asam keping
~tumbuk cili padi dgn kunyit hidup,masukan tempoyak
gaul sekali gan bhn td..masuk lam periuk gaul gan ikan patin td
masukkan air daun kesum n timun..jerang spai masak
jgn lupa letak garam n asam keping..
taraaaaa dh siap...pejam mata pon leh buat...pejam mata sebelah boleh la..hehe
duk menyimpan peti semlm ada la cheese cream balance buat kek lapis cheese persona
beberapa mggu lps...so aku habis kan la....
tebal....ni la dessert smlm...resepi ni aku ambik kt blog kak ita....
abg ckp sedappp cam secret resepi...:))
Tiada ulasan:
Catat Ulasan